Fynboens Træservice & Anlæg v/Nicky Grodtkorp Hansen

Med udgangspunkt i mere end 20 års brancheerfaring tilbyder Fynboens Træservice & Anlæg kompetent rådgivning og et professionelt udført stykke arbejde fra start til slut.

Jeg påtager mig alle typer af opgaver indenfor haveanlæg og træfældning, så du er altid velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende tilbud. Skulle der opstå et akut behov for hjælp, f.eks. ved stormfald står Fynboens Træservice & Anlæg klar med hurtig hjælp.

Nedenstående metoder kan alle bruges ved fældning af vanskelige træer.


Træfældning på traditionel vis

– er hvor man laver et forhug og derefter et fældesnit. Herefter ligges træet ned i et stykke. Dette kan udvides med, at man i stedet for et fældesnit laver indstik og en bagtå, så man kan banke fældekiler i for så til sidst at skære bagtåen.

Indtrækning af træer

– bruges, hvis træet godt kan ligge ned, men træet har bag- eller sidehæld. Indtrækning bruges til at trække træet i den rigtige retning. Enten klatrer man op med et reb eller en stålwire, som sættes fast på stammen, eller også bruger man i nogle tilfælde en kasteline for på den måde at sætte reb eller wire fast. Indtrækning kræver dog, at man har et godt ankerpunkt i den rigtige afstand for ellers kan det ikke lade sig gøre.

Topkapning

– er hvor man klatrer op i træet og skærer alle grenene af for så til sidst at skære træets top. På vej ned skærer man stammen i stykker. For så til sidst at stå på jorden igen. Denne metode er brugt, hvis der ikke er plads til at træet kan fældes fra jorden i et stykke.

Fældning fra lift

– kan nogle gange være den bedste og billigste måde at fælde et træ på, da det kan være meget tidsbesparende. Fældning fra lift er meget lig topkapning.

Stormfald er vanskeligt og noget af det mest uforudsigelige man kan arbejde med. Derfor anbefales det ikke, at man selv går i gang, hvis man ikke har nogen udannelse inden for stormfald. Selv erfarne folk kan have svært ved at ”læse” træets reaktioner, når der skæres.

Topkapning med nedfiring

– er en avanceret måde at få træet fældet på. Nedfiring bruges hvis nogle eller alle grene ikke umiddelbart kan falde til jorden grundet at de f.eks. hænger ind over et tag, drivhus eller beplantning, som man ønsker at bevare. Så er man nødt til at nedfire, hvilket vil sige, at man binder reb i de grene, som det drejer sig om og derved styrer dem ned. Hvis toppen og stammen heller ikke kan falde kan man også nedfire disse.

Beskæring af træer

– kan man enten gøre ved at klatre i træet eller fra lift. Vær opmærksom på, at det ikke er alle træer, der egner sig til beskæring. En lille tommelfingerregel er, at har man en gang beskåret, skal man beskære med jævne mellemrum. Dette gælder både for buske og træer.

Fordelen ved at klatre i træet ved beskæring er, at man kan komme helt ind i træet og samtidigt fjerne døde grene. Fordelen ved at bruge lift ved beskæring er, at man kan komme til at skære lige der, hvor man ønsker og det er ikke noget problem at få de afskårne grene ned uden at de hænger i de grene der skal blive.

Fældning med kran

– er en meget speciel måde at fælde træer på, men nogle gange er det den eneste rigtige løsning. Løsningen er optimal, hvis der ikke er plads til at grene kan være på jorden grundet beplantning eller hus.

Ovenstående metoder kommer ind i overvejelserne om, hvordan træet kan fældes.

Min 1. prioritet er altid at sikkerheden hele tiden er i top både for kundens ejendom og jeg selv.

Hvis det ønskes, rydder jeg naturligvis op og bortskaffer affald. Det kan være alt fra den grove oprydning til den helt fine, hvor græsset bliver revet og fejet. Om det kun er grenene, stammen eller det hele som skal køres væk aftales individuelt med kunden.

Ved meget store læs grenaffald benyttes evt. vognmand.


Flishugning

– flishugning er en miljørigtig måde at komme af med grene og kviste fra træfældningen. Vi medtager egne maskiner til flishugning, og rydder op efter os selv.

Om Fynboens Træservice & Anlæg

 

Fynboens Træservice & Anlæg er et enkeltmandsfirma, der drives af undertegnede. Jeg er uddannet skov- og landskabsfagteknikker, der er en uddannelse, der tager 3 ½ år. Jeg stiftede firmaet i juni 2006. Jeg er naturligvis fuldt forsikret.

Jeg beskæftiger mig med stort set alle opgaver, der knytter sig til pasning af haver og udenomsarealer lige fra græsslåning og hækklipning til fældning og beskæring af vanskelige træer.

Gennem tæt samarbejde med kunden opbygges og videreudvikles løbende erfaringsgrundlaget, der skal sikre, at pris, kvalitet og tilfredshed går op i en højere enhed.

Min målsætning er at yde et stykke professionelt arbejde, hvor såvel detaljerne, som helhedsindtrykket er i top.

Nicky Hansen


Andre håndværkere
Langhøj Entreprenør
 • CVR: 40984526
 • Holmskovvej 10
  6430 Elstrup, Nordborg
Murer- og Malerfirmaet MAZ ApS
 • CVR: 41370378
 • Spjellerupvej 19
  4700 Næstved
Severin Larsen Møbelpolstring
 • CVR: 77802711
 • Birkerød Kongevej 80
  3460 Birkerød
Km Multiservice
 • CVR: 40490043
 • Hyrupvej
  6541 Bevtoft
indeklimasolutions
 • CVR: 43300830
 • Moldevej 33, 2 sal
  7100 Vejle
JKM Huse ApS
 • CVR: 43494732
 • Nørregade 7, 1 sal
  6753 Agerbæk
PETER HØY ApS
 • CVR: 25659910
 • Alstrupvej 10
  4840 Nørre Alslev
J H Smed & VVS v/Johannes Holm
 • CVR: 13549648
 • Damhusvej 3
  7100 Vejle
CP-Byg v/Claus Pedersen
 • CVR: 30393198
 • Nordbirkvej 11
  5240 Odense NØ

Vi finder det bedste tilbud til dig gratis!

Kontakt os i dag og vi hjælper dig med at finde den rigtige håndværker.